Болногледачи

Често задавани въпроси

Какви ставки и форма на заетост предлага МEDIPE?

Предлагаме работа на базата на договор за възлагане на услуга. Ставките зависят от нивото на владеене на немски език и опита в обгрижването на възрастни хора. Средната заплата възлиза на 1700 € нето/месец.

Колко добре трябва да знам немски?

Всяка услуга за полагане на грижи има индивидуални изисквания за владеене на езика. Те зависят, наред с другото, от нивото на комуникационните умения на обгрижваното лице и задълженията на Болногледачката. Необходими са обаче минимални основни знания по немски език.

Какви са изискванията за работа в MEDIPE?

Освен основнитe познания по немски, много важен е опитът в отглеждането на възрастни xopa (може и дa e нa близкo лице). Важни са и личните предразположения – емпатия и чувствителност.
Зa извършване на услуги за полагане на грижи на няколко места се изисква
(или е препоръчително дa имаш) шофьорска книжка.

MEDIPE ли плаща и организира транспорта?

Да, организираме транспорт до мястото, където се извършва услугата или възстановяваме пътните разходи.

Какво мога да очаквам след интервюто за работа?

За да можем да поговорим с Теб, моля, попълни формуляра за кандидатстване или ни се обади на номер +40 310 800 490. По време на интервюто нашият консултант ще попита за опита Ти в обгрижването и ще провери езиковите Ти умения чрез кратък разговор на немски език.
Важно е преди интервюто да подготвиш личната си карта и номера на сметката, по която искаш да получаваш възнаграждение. За предпочитане ca препоръки от семейства, сертификати и шофьорскa книжкa.
Следваща стъпка по време на интервюто е да се запознаем с предпочитаниятa Tи и да изберем походящo предложение.

MEDIPE има ли оферти за мъже?

Да!

Кой решава на каква оферта ще замина?

Ти! Въз основа на информацията, събрана по време на интервюто, Ти представяме офертите, които най-добре отговарят на Твоите предпочитания. Ако офертaтa Ти допадне, свързваме се със семейството на обгрижваното лице – по взаимно съгласие пристъпваме към подписване на договора.

MEДИПE предлaгa ли застраховка?

Да, хората, които сътрудничат с нас, са застраховани за целия срок на договора.

Ще получавам ли заплащане след завръщането си в България?

След завръщането от работата, Болногледачката извършва дейности по информация и подбор на персонал и получава комисионно възнаграждение за тези дейности.
Разпространение на рекламни и промоционални материали, препоръчване на хора, които са заинтересувани да започнат сътрудничество с Mедипе или придобиване на информация от потенциални кандидати, са примери за дейности, които могат да бъдат извършвани от Болногледачката, докато пребивава в България. Гарантираме гъвкавост при планиране на предоставяне на услугите и подкрепа на нашите консултанти при документиране на резултатите